- Type gerecht:
- Borrelhapje / Amuse
- Bereidingstijd:
- 20 – 30 min.
- Verkrijgbaarheid:
- Goed
- Aantal personen:
- 10 of meer personen
- Energie:
- 205 kCal | 845 kJ
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg uit, steek er met een glas (doorsnee +/- 7 cm) rondjes uit en leg deze gelijk op een ingevette bakplaat. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer, maak dit op smaak met versgemalen peper en zout. Leg op ieder rondje pizzadeeg een flinke eetlepel saus. Leg daar de ui op, verdeel er de geraspte kaas over en bestrooi met wat oregano naar smaak. Leg de sprotjes er op en bak de pizzaatjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Ingrediënten
- Kant en klaar pizzadeeg, koelvak
- 1 blikje tomatenblokjes
- versgemalen peper en zout
- 1 kleine ui, in dunne ringetjes
- 6 sprotjes, schoongemaakt
- 100 g geraspte kaas
- verse oregano
Bron: http://www.visrecepten.nl/